B92.net saznaje: Na pijacama bez fiskalnih kasa još godinu dana

Pijačni prodavci neće morati da imaju fiskalne kase još godinu dana, saznaje B92.net.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

13:30

B92.net saznaje: Na pijacama bez fiskalnih kasa još godinu dana
Foto: BalkansCat/Shutterstock

Naime, na sastanku predstavnika Ministarstva finansija i Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak“ usaglašeno je da se do 31.12. 2023. godine produži rok u kome obavezu fiskalizacije nemaju obveznici fiskalizacije koji se bave prometom dobara i usluga na pijačnim tezgama.

U skladu sa navedenim, Ministarstvo finansija će inicirati odgovarajuću izmenu Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog uređaja.

Podsetimo, za pijačne prodavce primena novog zakona o fiskalizaciji trebalo bjeda počne 1. januara 2023. godine. Iako je primena fiskalizacija počela još u maju 2022. godine, pijačni prodavci su bili izuzeti iz ovog zakona sve do početka sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: