Posao za više od 100 ljudi: Otvoren pogon italijanske kompanije u Svilajncu

Vodeća svetska kompanija u industriji termičkih tela, italijanski "Ariston termo grup", otvorio je u fabriku u Svilajncu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2019.

13:35

Posao za više od 100 ljudi: Otvoren pogon italijanske kompanije u Svilajncu
Foto: Depositphotos, bitpics

U fabrici će se proizvoditi grejači za svetske proizvođače bele tehnike, a izgrađena je u Industrijskoj zoni Veliko polje, površine je 4.000 kvadratnih metara i zaposliće oko sto radnika.

Svečanom otvaranju prisustovao je i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaša.

"Ariston" je novi strani investitor u Svilajncu, a investicija je stajala tri miliona evra, izjavio je danas Tanjugu Milanović. U Industrijskoj zoni Veliko polje fabriku ima i japanska kompanija "Panasonik".

Milanović je istakao da je opština na "ovom projektu radila dve godine" i ocenio da je "Ariston" značajna firma za Srbiju, "a za Svilajnac posebno bitna". On je dodao da je, otvaranjem ove fabrike, Svilajnac pokazao da može da bude partner i velikim kompanijama, kao što je "Ariston".

Uz "Panasonik", koji zapošljava 500 radnika, Milanović je podsetio i da je potpisan ugovor o izgradnji fabrike s nemačkom kompanijom HDT, koja je deo "Beha grupe" i koja će u ovom gradu proizvoditi merne instrumente i ugovor sa slovenačkom kommpanijom "Hočevar".

"Privreda Svilajnca je stabilna, i ova godina će biti najuspešnija", ocenio je Milanović.

On je precizirao da je spoljnotrgovinska razmena Svilajnca sa svetom lane iznosila 95,8 miliona evra, a ostvareni suficit 11,4 miliona evra, što, kako je rekao "Svilajnac svrstava u vodeće privrede regiona".

Germano Ravina je izavio da je srećan što otvara fabriku u Svilajncu, saopštila je Informativna služba opštine.

"Imamo velika očekivanja kada se radi o jednoj ovako veliko fabrici i ovako značajnom početku", rekao je Germano Ravina i objasnio da je Svilajnac "izabran posle mnogo razmišljanja, jer naša strategija podrazumeva ostvarivanje dobrog partnerstva a ovde smo jako dobro primljeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: