Potvrđeno za B92: Telekom Srbija želi Telekom Albanije

Telekom Srbija zainteresovan je za kupovinu Telekoma Albanija, potvrđeno je za B92.net.

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2018.

12:32

Potvrđeno za B92: Telekom Srbija želi Telekom Albanije
(Foto: Thinkstock)

Ovo interesovanje je u skladu sa najavljenom namerom sprskog operatera da se širi u regionu.

"Cilj Telekoma Srbija jeste da se pozicionira kao regionalni lider u oblasti telekomunikacija. Dali smo ponudu i u toku je razmatranje", rekli su iz Telekoma ne otkrivajući detalje.

Telekom Albanija je inače drugi najveći operater u Albaniji.

Podsetimo, generalni direktor Telekoma Srbija naveo je nedavno da je kompanija u proteklih nekoliko godina značajno smanjila zaduženost i ocenio da su sazreli uslovi za novi investicioni ciklus, nakon ranijih ulaganja i akvizicija regionu.

"Razmišljamo o akviziciji operatora u Srbiji i Republici Srpskoj, u kojoj smo već prisutni sa multimedijalnim uslugama, sa idejom da popravimo našu tržišnu poziciju u domenu multimedije. Upravo na to se nadovezuju i naše investicije u sadržaj“, rekao je Predrag Ćulibrk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: