Radovi punom parom, BG na vodi već obara rok/FOTO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na projektu "Beograd na vodi" i ocenio da radovi teku "punom parom".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

12:10

Default images
Foto: Tanjug

Mali kaže da od danas počinju aktivni radovi na postavljanju više od 400 šipova koji treba da nose dve stambene kule.

Podsetivši da je kamen temeljac za dve stambene kule, prvih objekata koji će biti izgrađeni u okviru "Beograd na vodi", postavljen 27. septembra, on je rekao da su danas, skoro deset dana pre roka završeni svi iskopi.
Foto: Tanjug
"Završene su i analize i ispitivanja u vezi sa zaostalim bombama iz Prvog i Drugog svetskog rata i, što je dobro, nijedna bomba nije pronađena", pojasnio je Mali novinarima nakon obilaska radova.
Foto: Tanjug
On se, kako je rekao, nada da će se u naredna dva meseca početi sa iskopavanjima za "W" hotel i za kulu Beograd.
Foto: Tanjug
"S obzirom na dinamiku radova očekujem da ćemo u martu, aprilu naredne godine imati sve ove zgrade iznad zemlje", rekao je Mali.
Foto: Tanjug
Do sada je u okviru prve faze, od ukupnih 246, srušen 241 objekat, objasnio je on dodavši da se preostalih pet nalazi u drugom delu placa tako da "nisu hitni i bitni".
Foto: Tanjug
"Ukupno 97 porodica je premešteno u nove stanove i ono što je važno je da smo već krenuli sa raseljavanjem iz druge faze", istakao je Mali.
Foto: Tanjug
Napomenuvši da druga faza neće početi još godinu i po do dve, on je naglasio da su iz te faze već raseljene 74 porodice i srušeno 47 objekata.
Foto: Tanjug
"Već razmišljamo o tome da je prva faza na neki način završena, tu radovi teku po planu, a aktivno se bavimo i drugom fazom", rekao je gradonačelnik.
Foto: Tanjug
Kako je ocenio, projekat "Beograd na vodi" je veoma važan i šalje "jak signal da smo ozbiljni i da možemo da ispunimo obaveze prema investitoru".
Foto: Tanjug
Predstavnik kompanije "Novkol", koja je generalni izvođač fundiranja za dve kule, Miloš Hranisavljević je ponovio da su završena probna ispitivanja.
Foto: Tanjug
"Ispitivanje je proteklo u najboljem redu, dokazane su pretpostavke u računskoj nosivosti šipova i bareta tako da mi faktički danas krećemo sa izradom šipova i bareta u punom tempu", pojasnio je Hranisavljević i precizirao da će ukupno biti postavljeno 456 šipova i 112 bareta. Predvizđeno je da nadzemni radovi počnu prvog marta, a Hranisavić je rekao da postoji šansa da počnu i pre tog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: