Podrška mladim programerima: Telekom Srbija pokrenuo jubilarni mts app konkurs 10.0

Beograd -- Telekom Srbija pokrenuo je novi ciklus mts app konkursa koji već deceniju unazad predstavlja izazov za talentovane srednjoškolce.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Telekom Srbija
Foto: Telekom Srbija

Broj škola koje učestvuju u konkursu iz godine u godinu raste, pa u novom ciklusu pravo učešća imaju đaci iz specijalizovanih odeljenja za talente na polju matematike, informatike i računarstva iz 51 srednje škole u Srbiji.

Učešćem u mts app konkursu učenici dobijaju priliku da osmisle korisnu i upotrebljivu aplikaciju u Android™-u ili iOS-u, da je programiraju i predstave kao jedinstven proizvod na tržištu. Ukoliko aplikacija nosi društveno odgovornu poruku, na određeni način unapređuje upotrebu mobilnih telefona i komunikacije ili doprinosi prevazilaženju situacija nastalih usled epidemija kao što je epidemija izazvana virusom korona, to joj daje dodatnu vrednost. Izazov postaje još veći ako se zna da pet najuspešnijih timova u Srbiji, pored vrednih nagrada, dobija priliku da učestvuje u Regionalnom app izazovu i da se takmiči sa najboljim timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer se konkurs po istom principu odvija i u tim zemljama, u organizaciji m:tel BiH i m:tel Crna Gora. Pobednike Regionalnog app izazova očekuje glavna nagrada i specijalna nagrada u kategoriji za inovativnost.

Pored takmičarskog dela, neprocenjiva vrednost ovog konkursa je u tome što su đaci u prilici da se upoznaju, druže i razmene iskustva sa vršnjacima. Kako bi i u aktuelnoj situaciji bile zadržane sve prednosti konkursa, ove godine će aktivnosti biti prenete u on-line formu i prilagođene zdravstvenoj situaciji. Učenici bi trebalo da do 20. novembra sastave svoj tim i prijave aplikaciju koju do 25. januara 2021. treba da završe i predaju na konkurs.

Telekom Srbija je 2011. pokrenuo mts app konkurs u nastojanju da podstakne talentovane srednjoškolce da razvijaju svoje znanje na polju programiranja, kao i preduzetnički i timski duh. O uspehu konkursa govore i podaci da je do sada 153 tima prezentovalo 160 aplikacija. Konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, a podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. mts app konkurs jedan je od vodećih projekata u krovnom programu „Pokrećemo pokretače“ kojim Telekom Srbija osnažuje i podržava institucije i pojedince, pokretače pozitivnih promena u svojoj zajednici.

Više o mts app konkursu možete pronaći na stranici www.appkonkurs.mts.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu