Stan u Beogradu za 29.000 evra: Evo gde je sada najpovoljnije

Cena kvadrata po pojedinim beogradskim opštinama, ali i gradovima po Srbiji niža je nego prošle godine. Pojedine lokacije zabeležile su i poskupljenje, a generalna ocena jeste da se tržište nekretnina, u odnosu na prethodne dve godine, stabilizovalo.

Moj kvadrat

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

11:54

Stan u Beogradu za 29.000 evra: Evo gde je sada najpovoljnije
Foto: shutterstock, Roman Babakin

Kako smo i dalje daleko od ozbiljnog pada cena kvadrata oni su na ključnim lokacijama u Beogradu i dalje na nivoima koji su aktuelni u poslednje dve godine. Ipak, ako nešto dalje lokacije, manje popularne kriju vrlo pristupačne nekretnine. Tako je, na primer, na Mirijevu moguće naći sasvim pristojnu garsonjeru po ceni od 29.000 evra.

Cena kvadrata na Paliluli

Najveći pad cene kvadrata u mesecu maju zabeležen je na Paliluli i iznosio je 7,7 odsto. Tako je prosečna cena za maj za ovu beogradsku opštinu iznosila 2.300 evra po kvadratu, čime je ovo i zvanično jedna od opština u prestonici gde su kvadrati najjeftniji.

Jednosoban stan na Paliluli od 31 kvadrat vlasnik prodaje za 70.000 evra. Stan se nalazi u suterenu. Od prostorija ima kuhinju, kupatilo, predsoblje i dnevni boravak. U oglasu je navedno da je stan pogodan za stanovanje, ali izdaje se i kao poslovni prostor.

Dvosoban stan na Paliluli oglašen je na prodaju po ceni od 125.000 evra, a njegova kvadratura iznosi 52 metra kvadratna. Stan se nalazi na trećem spratu u Cvijićevoj ulici, a od prostorija poseduje spavaću sobu, hodnik, dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju. Stan je standardne gradnje i poseduje grejanje.

U jednom oglasu na Paliluli oglašen je na prodaju trosoban stan po ceni od svega 56.000 evra. Stan ima 66 metara kvadratnih, a od prostorija poseduje dnevnu sobu, predsoblje, kupatilo, spavaću sobu, kao i podrum. Stan se nalazi na prvom spratu zgrade i dvostrano je orijentisan.

Cena kvadrata na Mirijevu

Cena kvadrata na Mirijevu prema poslednjem zvaničnom izveštaju zabeležila je blagi rast.

Garsonjera na Mirijevu može se naći i po ceni od svega 29.000 evra. Na portalu oglašen je stan od 13 metara kvadratnih na prodaju po ceni od nepuno 30.000 evra. U oglasu je navedeno da se može koristit i kao poslovni prostor. A pored ove prostorije, dostupna je i prostorija od 5 metara kvadratnih koja se može koristiti kao kuhinja. Garsonjera se nalazi u suterenu.

Na Mirijevskom vencu oglašen je na prodaju jednosoban stan po ceni od 85.000 evra. Ima 40 metara kvadratnih i nalazi se na trećem spratu zgrade. U pitanju je stara gradnja, a od pomoćnih prostorija poseduje podrum. Grejanje je centralno, a zgrada ima i lift.

Dvosobni stanovi i oni veći teško se mogu naći ispod cene od 100.000 evra. Dvosoban stan koji je oglašen na prodaju na lokaciji Mirijevo košta 130.000 evra, a njegova veličina iznosi 61 metar kvadratni. Stan se nalazi na petom spratu zgrade. Od prostorija ima dnevnu sobu, odvojenu spavaću sobu, kupatilo i trpezariju sa kuhijnom. Grejanje je centralno.

Cena kvadrata na Voždovcu

Voždovac je još jedna opština u Beogradu koja je u poslednjem mesecu zabeležila blagi rast cene kvadrata, pored Mirijeva. Cene stanova se kreću u zavisnosti od veličine, manji stan se može naći po ceni od 45.000 evra, dok se oni veći

Garsonjera na Voždovcu koja je oglašena na prodaju ima 24 metra kvadratna i prodaje se po ceni od 45.000 evra. Garsonjera je opremljena i odmah useljiva. Nalazi se u suterenu. Od dodatne opremljenosti poseduje parking, kao i sigurnosne kamere i sigurnosna vrata.

U jednom oglasu vlasnik je n aprodaju oglasio jednosoba stan od 40 metara kvadratnih po ceni od 75.000 evra. Od prostorija ima kuhinju, kupatilo, odvojenu spavaću sobu i dnevni boravak. Nalazi se na trećem spratu i kako je navedeno u oglasu, stan nije renoviran u izvornom je stanju. Stan poseduje terasu i podrum.

U Vovode Stepe u beogradskom naselju Voždovac trosoban stan je oglašen na prodaju po ceni od 185.000 evra. Stan ima 3 sobe i njegova kvadratura iznosi 70 metara kvadratnih. Stan se nalazi na šestom spratu, a poseduje i garažu i podrum. Od prostorija stan poseduje: kodnik, kuhinju, kupatilo, spavaću sobu i dnevni boravak.

Cena kvadrata na Novom Beogradu

Posle opštine Palilula, Novi Beograd beleži najveći pad cene kvadrata kada je reč o beogradskim opštinama. Cena je pala za 2,27 odsto, pa je tako prosečna cena iznosi 2.707 evra po kvadratu.

Na prodaju je oglašena garsonjera na Novom Beogradu kod Merkatora. Njena cena iznosi 88.000 evra, a ima ukupno 26 metara kvadratnih. Nalazi se na četvrtom spratu. Stan je potpuno opremljen, poseduje centralno grejanje, video nadzor i lift.

Na Novom Beogradu prodaje se jednosoban stan po ceni od 150.000 evra. Stan ima 31 metar kvadratni, a nalazi se u Bloku 67a. U pitanju je novogradnja i nalazi se na šestom spratu zgrade. Od dodatne opremljenosti poseduje garažu i lift.

Dvosoban stan na Novom Beogradu u ulici Gandijeva prodaje se po ceni od 125.000 evra, a ima ukupno 51 metar kvadratnih. Stan se nalazi na četvrtom spratu i u pitanju je stara gradnja. Od prostorija poseduje spaaću sobu, dnevnu sobu, kupatilo, trpezariju, kuhinju...

Cena kvadrata na Čukarici

Stanoci u opštini Čukarica jeftiniji su od onih u centru, ali cene se još uvek dobro drže i u ovom delu gradu. Manji stanoci se mogu naći po ceni od 50.000 pa nagore, dok se dvosobni i trosobni stanovi idu i preko 150.000 evra.

Jedan od stanova u opštini Čukarica oglašen je na prodaju, nalazi se Banovm brdu. Njegova veličina iznosi 53 metra kvadratna i prodaje se po ceni od 108.000 evra. Stan je dvosoban i nalazi se na petom spratu zgrade. Stan se sastoji od kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe, kupatila i terase.

Na periferiji Beograda je jefitnije, ali je cena isto visoka. Tačno 80 kvadrata na Žarkovu vlasnik prodaje za 130.000 evra. Stan se nalazi iznad Trgovačke ulice i potpuno je renoviran. Ima tri sobe, dvostran je dnevna soba gleda na dvorište, a spavaća soba na ulicu sa izlazom na terasu, nvedeno je u oglasu.

Manji stan u Žarkovu od 31 metar kvadratni prodaje se po ceni od 55.000 evra. Nalazi se na četvrtom spratu. Ima jednu spavaću sobu, u oglasu je naglašeno da je u pitanju standardna gradnja.

Cena kvadrata u Rakovici

Rakovica još uvek spada u one delove grada gde se po nižim cenama može kupiti stan, nego što je to slučaj u centru i širem centru grada. Manji stanovi kreću se od 40.000 evra, dok se za one veće mora izdvojiti i preko 100.000 evra.

Na prodaju je oglašen jednosoban stan u Rakovici od 25 metara kvadratnih. Njegova cene iznosi 47.000 evra. Stan se nalazi u Kneževcu. Smešten je na trećem spratu četvorospratne zgrade. U pitanju je standardna gradnja i poseduje balkon.

U centru Rakovice, u ulici Marička prodaje se stan od 73 metra kvadratna po ceni od 105.000 evra. Stan ima 3 sobe, klimu i etažno grejanje. Potpuno je opremljen i useljiv. Smešten je na drugom spratu.

Vlasnik je oglsaio jednosoban stan na Petlovom brdu u opštini Rakovica po ceni od 64.000 evra. Ima 33 metra kvadratna i jednosoban je. Ima etažno grejanje na gas i u blizini javni parking.

Cena kvadrata u Zemunu

Cene kvadrata u Zemunu nešto su skuplje od onih na periferiji grada. Garsonjera ne može da se nađe po ceni nižoj od 70.000 evra, dok dvosobni i trosobni stanovi koštaju preko 100.000 evra, pa čak i preko 150.000 evra u zavisnosti od lokacije i veličine.

Garsonjera koja je oglašena prodaju u Zemunu košta 78.000 evra, a ima 27 metara kvadratnih. Novogradnja je u pitanju i nalazi se na drugom spratu četvorospratne zgrade u Zemunu. Stan poseduje i terasu, kao i parking mesto. U oglasu je navedeno da je stan potpuno opremljen i odmah useljiv.

Dvosoban stan u ulici Cara Dušana u naselju Zemun oglašen je na prodaju i njegova cena iznosi 115.400 evra. Ima 45 metara kvadratnih, grejanje je centralno, a stan zgrada poseduje i lift. Ima dve sobe, a poseduje i terasu.

Cenavećih, odnsno trosobnih stanova u Zemunu kreće od 150.000 . Tako i stan u Gornjem gradu oglašen je na prodaju po ceni od 175.000 evra. Stan ima 85 metara kvadratnih i nalazi se na trećem spratu. STan poseduje dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju, dve spavaće sobe i ostavu. Zgrada poseduje i dva lifta.

Cena kvadrata u Batajnici

Kada uporedimo sa ostalim delovima grada o kojima smo pisali, trenutne cene kvadrata u Batajnici dosta su niže i od onih na Čukarici i Rakovici. Garsonjera može da se nađe i po ceni od 40 do 45.000 evra. Dok cene dvosobnih i trosobnih stanova prelaze 150.000 evra.

U Batajnici je oglašena na prodaju garsonjera od 25 metara kvadratnih i njena cena iznosi 45.000 evra. U pitanju je novogradnja, godina izgradnje je 2023. Stan se nalazi na prvm spratu i poseduje parking mesto. Ima i etažno grejanje na struju, poseduje i klimu. Kako je navedeno u oglasu nalazi se u vrlo mirnom i funkcionalnom naselju.

Stan od 64 metra kvadratna u Batajnici prodaje se po ceni od 107.000 evra. Stan je trosoban, poseduje dve spavaće sobe, kao i kuhinju, hodnik, trpezariju, dnevnu sobu i kupatilo. Nalazi se na šestom spratu. Od dodatne opremljenosti ima lif, a poseduje i centralno grejanje.

Još jedna , nešto veći stan od prethodnog oglašenje na prodaju u Batajnici. Njegova kvadratura iznosi 135.000 metara kvadratnih. Cena po kojoj je oglašen na prodaju je 135.000 evra. Od dodatne opreme poseduje terasu i ostavu u pitanju je dupleks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: