Visoki napon 4

23.04.2024.

18:30

Najveći do sada: Novi Smart je kompaktni SUV u "koži" terenca FOTO

Izgleda da je prošlo doba malih Smart automobila jer najnoviji modeli postaju sve veći.

Izvor: B92

Najveći do sada: Novi Smart je kompaktni SUV u "koži" terenca FOTO
Smart

Podeli:

To pokazuju u prethodna dva automobila nove generacije. Neinspirativno nazvan Smart #1 dug je 4.270 mm, dok se #3 proteže na 4.440 mm.

Ovaj novi #5 je koncept koji najavljuje još veći serijski model koji dolazi kasnije ove godine. Kompanija ne pominje tačne dimenzije, ali ide toliko daleko da ga naziva "SUV srednje veličine".

Smart

Novi SUV pomalo izgleda kao futuristički Mercedes GLB sa "off road" karakteristikama kao što su podignuto vešanje i gume za sve terene.

Takođe ima masivne zaštitne ploče na donjim delovima karoserije, pa čak i zaštitne ramove na branicima, koje smo navikli da viđamo na klasičnim terencima.

Smart

Tu je i uobičajena plastična obloga oko lukova točkova, zajedno sa krovnim nosačem i LED svetlosnom trakom iznad vetrobrana za bolje osvetljavanje okoline prilikom terenske vožnje.

Avanturistička tema koncepta je sveprisutna.

Smart

Proizvođač navodi da je ovo "najsvestraniji Smart svih vremena" i da dolazi sa pogonom na sve točkove zahvaljujući paru električnih motora.

Concept #5 ima masivnu bateriju kapaciteta preko 100 kWh. Podignuti EV koristi tehnologiju od 800 volti za brzo punjenje tako da mu je potrebno samo 15 minuta da se baterija napuni od 10 do 80 procenata.

Potpuno napunjen, preći će više od 550 km na osnovu WLTP mernog ciklusa.

Smart

Što se tiče unutrašnjosti, komandna tabla je gotovo potpuno prekrivena ekranima.

Kombinuje manju digitalnu instrument tablu sa centralnim infotejnment sistemom i dodatnim ekranom samo za suvozača.

Postoji nekoliko tastera prečica osetljivih na dodir između ekrana ispred vozača i centralnog displeja osetljivog na dodir, ali većini funkcija se pristupa preko dva veća OLED panela.

Smart

Concept #5 ima dosta sadržaja za komfor i zabavu. Suvozačko sedište ima funkcije masaže i ventilacije, a tu je i oslonac za noge za udobniju vožnju.

Zvučnik na centralnoj konzoli može se ukloniti, a vozaču i putnicima su na raspolaganju virtuelni asistent zasnovan na veštačkoj inteligenciji i ambijentalno osvetljenje na zadnjoj strani sva četiri naslona za glavu.

Smart SUV srednje veličine će imati svetsku premijeru na sajmu Auto China 2024 u Pekingu, koji počinje 25. aprila.

Proizvodni model će biti predstavljen u drugoj polovini godine.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: