Ruski električni automobil stiže na tržište za dve godine FOTO

U pitanju je mali gradski auto sa četiri sedišta i troja vrata.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Sputnjik

Petak, 28.01.2022.

20:27

Ruski električni automobil stiže na tržište za dve godine FOTO
Foto: Alexander Chizhenok/Shutterstock

Ruski električni automobil Kama-1 trebalo bi da se pojavi na tržištu 2024. ili 2025. godine, izjavio je generalni direktor kompanije Kamaz, Sergej Kogogin, prenosi Sputnjik.

Kako je rekao, ovaj model neće predstavljati konkurenciju velikim automobilskim proizvođačima koji su u električna vozila već uložili ogromna sredstva.
Foto: Alexander Chizhenok/Shutterstock
U pitanju je mali gradski auto sa četiri sedišta, troja vrata, koji ima inteligentni sistem pomoći vozaču ADAS trećeg nivoa, kaže ruski proizvođač. Malo je veći od čuvene ruske Oke (dužina vozila je 3,4 metra, širina 1,7 metara, a visina 1,6 metara).

Opremljen je litijum-jonskom baterijom kapaciteta 33 kWh i elektromotorom snage 109 KS (80 kW), što mu omogućava da postigne brzinu do 150 km/h i da pređe 250 km bez punjenja. Iz mesta do 100 km/h stiže za 6,7 sekundi.

Baterija se u normalnom režimu potpuno napuni za šest sati, u ubrzanom (brzi punjač) za 20 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: