Volkswagen će prestati da proizvodi Passat

Naravno, radi se o Sjedinjenim Američkim Državama.

Automobili

Izvor: SN

Nedelja, 22.11.2020.

00:55

Volkswagen će prestati da proizvodi Passat
Photo: Volkswagen

Iz Volkswagena je stiglo saopštenje u kome se zvanično potvrđuje da će 2023. godine prestati da proizvode Passat u svojojoj fabrici Chattanooga u SAD.

Volkswagen je istovremeno najavio ulaganje od 800 miliona dolara u proširenje Chattanooga fabrike, kako bi bila spremna za proizvodnju električnog modela ID.4. Ovaj električni crossover će u Chattanoogi početi da se pravi 2022. godine, a 2023. će dostići puni kapacitet proizvodnje.

ao što je navedeno na početku, 2023. tamo prestaje proizvodnja američkog Passata koji na tržištu SAD neće dobiti naslednika. Imajući u vidu popularnost SUV/crossover modela (što pokazuje i uspeh modela Atlas koji se takođe pravi u Chattanoogi), ovakva odluka i ne iznenađuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: