Renault ukida neke modele, koji su najugroženiji?

Među modelima kojima bi aktuelna generacija mogla da bude ujedno i poslednja, ima i onih sa višedecenijskim stažom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.05.2020.

17:30

Renault ukida neke modele, koji su najugroženiji?
Renault Espace (Foto: Renault promo)

Prema najnovijim izveštajima, Renault preispituje ekonomsku opravdanost postojanja određenih modela iz svoje game, pa bi u skoroj budućnosti pojedina vozila sa dugom tradicijom mogla da budu ukinuta, prenosi Rojters.

Kao zamena za ove automobile trebalo bi da stignu novi SUV/krosover modeli, za kojima trenutno vlada veće interesovanje kupaca.
Renault Talisman (Foto: Renault promo)
Izvor blizak kompaniji navodi da su minivan vozila Scenic i Espace među kandidatima za "odstrel", a najverovatnije će im se pridružiti i limuzina Talisman.

Ukidanje ova tri modela navodno je deo plana koj francuskom proizvođaču treba da donese uštedu od 2 milijarde evra u naredne tri godine.

Lista modela kojima se predviđa kraj nije konačna, ali su pomenuta tri imena prva na udaru i gotovo sigurno neće dočekati sledeću generaciju, tvrdi isti izvor.
Renault Scenic (Foto: Renault promo)
I dok je Talisman relativno nov model, koji je pre nekoliko godina nasledio dva automobila iz Renaulta - Lagunu i Latitude, Scenic i Espace su etablirana MPV vozila bez kojih je ponuda modela francuske marke bila nezamisliva u poslednje tri decenije.

Ime Scenic datira od 1996. godine, a trenutno je aktuelna četvrta generacija ovog kompaktnog MPV vozila, dok se Espace proizvodi još od 1984. i do sada je na tržište izbačeno pet generacija ovog minivana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: