Stiže Kia kamionet, ali nije namenjen svima

Južnokorejski proizvođač automobila Kia potvrdila je da sprema kamionet za tržišta SAD i Australije.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 27.07.2019.

11:00

Stiže Kia kamionet, ali nije namenjen svima
Foto: Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept (2015)

Inženjeri Kia su počeli da rade na razvoju pik-apa srednje veličine koji će se na tržištu pojaviti do 2023. godine kao konkurent Fordu Rangeru.

Kia kamionet će biti dostupan u verzijama sa singl i dublom putničkom kabinom, sa pet ili sedam sedišta, a ponuda motora će obuhvatati i benzinske i dizel agregate.

Ovaj brend će svoj kamionet lansirati istovremeno kada i krovna kompanija Hyundai, s tim što će Kia svoj pik-ap prodavati samo u Australiji, dok će Hyundai biti namenjen za SAD.

Hyundaijev kamionet pod nazivom Santa Cruz će biti napravljen na platformi nove generacije na kojoj je zasnovan novi Tuscon, a koji se očekuje sledeće ili najkasnije 2021. godine.

Iako zvuči čudno za današnje uslove u auto-industiji, Kiin pik-ap će verovatno biti pravljen na drugačijoj platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: