Videli ste kabinu nove A klase, nazire se motorizacija

Mercedes postepeno otkriva detalje nove generacije svog kompaktnog hečbeka.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

12:59

Videli ste kabinu nove A klase, nazire se motorizacija
Kokpit Mercedesa A klase za 2018.

Krajem novembra Mercedes je objavio fotografije unutrašnosti nove A klase, a zahvaljujući novinarima Autocara, koji su bili u prilici da isprobaju pretprodukcijski bazični dizelaš A160d, poznati su i pojedini detalji motorizacije automobila.

Osim pomenutog 1.5 dizel agregata, u ponudi će biti još tri dizelaša, dok će kupci koji se odluče za benzinca moći da biraju između pet standardnih opcija i 2 AMG modela visokih performansi – slabiji A35 i potentniji A45.

Interesantno je da će A klasa po prvi put moći da se naruči u varijanti sa plug-in hibridnim pogonom, sa autonomijom od 50-ak km u čisto električnom modu.

Izvesno je da će jedan od benzinaca u A klasi biti novi 1.3 litarski agregat razvijen u saradnji sa kompanijom Renault. Ovaj četvorocilindraski turbo motor u Renault modelima biće dostupan u tri varijante: sa 115 ks i 220 Nm, sa 140 ks i 240 Nm, i u najjačoj verziji, sa 160 ks i 260 Nm, a ostaje da se vidi koje od navedeni opcija će se naći u novoj A klasi.

Svetska premijera Mercedesa A klase za 2018. zakazana je za mart i sajam automobila u Ženevi, kada će biti poznate specifikacije svih pogonskih jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: