Novi Seatov SUV bez imena zbog katalonske krize

Iako je najavio da će 15. oktobra saopštiti naziv novog SUV modela, španski proizvođač odložio je svečanost na kojoj će zvanično objaviti ime tog vozila zbog aktuelne političke krize nastale nakon referenduma u Kataloniji.

Podeli

Seat, koji je privremeno morao da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici Martoreli pošto je snabdevanje automobilskim delovima i komponentama bilo ometeno protestima, naknadno će saopštiti kada će obelodaniti ime novog SUV-a.

Podsećamo, Seat je početkom leta zatražio od svojih fanova na društvenim mrežama pomoć u izboru oznake za novi SUV. Proizvođač je postavio i nekoliko uslova koje predloženi nazivi moraju da ispune, a jedan od njih je da ime ima veze sa nekim španskim geografskim pojmom.

Pored toga, oznaka novog SUV-a treba da bude u skladu sa "vrednostima brenda Seat", kao i da se lako izgovara na različitim jezicima širom sveta.

Za nešto više od mesec i po dana, pristiglo je čak 10.130 predloga, a žiri je najpre odabrao 9 polufinalista, da bi na sajmu automobilsa u Frankfurtu saopštio 4 imena koja su ušla u finale izbora. U uži izbor ušla su imena: Alboran, Aranda, Avila i Tarraco.

U Seatu kažu da, s obzirom da su mediji i javnost u Španiji u ovom trenutku potpuno fokusirani na političke teme, nije bio pravi trenutak da se odabrano ime saopšti 15. oktobra, kako je ranije planirano.

Uprkos ovom odlaganju, razvoj i buduća proizvodnja Seatovog najvećeg SUV modela nisu ugroženi, a on će se izrađivati u Volkswagenovoj fabrici u Volfsburgu.

Inače, Seat je 2016. nakon gostovo deset godina ponovo ostvario profit, zahvaljujući između ostalog i dobroj prodaji SUV modela Ateca. Španski proizvođač u međuvremenu je predstavio i drugi, manji SUV, Aronu, a uskoro stiže i, još uvek bezimeni, treći SUV u gami.

Vesti

strana 1 od 1311 idi na stranu