Produžen samo za Kineze: Jaguar XEL

Još jedna u nizu premijum limuzina dobila je specijalno za kinesko tržište verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Podeli
Jaguar XEL sa međuosovinskim rastojanjem od 2,93 m
Jaguar XEL sa međuosovinskim rastojanjem od 2,93 m

Kupci iz najmnogoljudnije zemlje na svetu naročito cene limuzine sa velikim razmakom između prednjih i zadnjih točkova, pa im proizvođači automobila koji se bore za kupce na najvećem pojedinačnom tržištu na svetu često izlaze u susret.

Ovaj trend je posebno izražen kod premijum modela srednje veličine, koji sa dodatnim centimetrima postaju komforne direktorske limuzine. Najnoviji model koji je produžen za potrebe kineskog tržišta je Jaguar XE koji je dobio dodatno slovo “L” u nazivu i još 10 cm prostora za putnike koji sede na zadnjim sedištima, tako da njegovo međuosovinsko rastojanje iznosi 2,93 m.

Pojavom Jaguara XEL u kineskim prodajnim salonima, ponuda produženih limuzina u ovoj klasi biće bogatija za još jedan premijum model, nakon što su svoje “L” verzije već dobili BMW Serije 3, Audi A4 i Mercedes C klase.

Osim u komfornijem prostoru na zadnjoj klupi, putnici će uživati i u panoramskom krovu koji će u verziji XEL biti standardni deo opreme, a automobil će biti dostupan sa 2.0 turbo benzinskim motorom u varijantama sa 200 i 250 konjskih snaga.

Vesti

strana 1 od 1333 idi na stranu