Posle 15 godina prodaje Mercedes koji nikad nije vozio

Poznato je da su skupi i retki automobili odlična investicija za budućnost. Pojedini kolekcionari spremni su da čekaju 15 i više godina i da se odreknu uživanja u vožnji svog ljubimca, samo da bi ga jednog dana preprodali i zaradili novac.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

11:28

Default images

Mercedes CLK GTR Roadster iz 1999. važi za veoma redak automobil - proizvedeno je samo 6 primeraka.

Jedan od njih nalazi se u vlasništvu nepoznatog holandskog kolekcionara koji je nakon 15 godina, koliko je automobil proveo u njegovoj garaži, odlučio da ga ponudi na prodaju putem licitacije.

Interesantno je da ovaj Holanđanin uopšte nije vozio svoj skupoceni sportski Mercedes dok se nalazio u njegovom vlasništvu, što će automobilu svakako podići cenu.

Njegov Mercedes CLK GTR Roadster biće jedan od eksponata na aukciji kuće Bonhams koja će se održati 26. juna u okviru manifestacije Goodwood Festival of Speed u Engleskoj.

Procenjuje se da će dostići cenu između 1,4 i 1,8 miliona funti (2-2,5 miliona evra), što bi vlasniku trebalo da donese lepu zaradu s obzirom da je 1999. kao nov, preračunato u evre, vredeo oko 1,5 miliona.

Mercedes CLK GTR Roadster pogonjen je 6.9 litarskim V12 motorom sa 612 ks (450 kW) i 775 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,8 s, pre nego što dostigne maksimalnih 320 km/h.

Šta je bolja investicija - superauto ili luksuzna kuća?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: