Zvanično prestaje proizvodnja McLarena 12C

Kompanija McLaren je odlučila da zaustavi glasine o sudbini modela 12C koje kruže raznim sajtovima i forumima. Izdali su zvanično saopštenje u kojem potvrđuju kraj proizvodje ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 05.04.2014.

17:06

Default images

Ovakva odluka je bila očekivana jer niko nije video smisao u istovremenoj proizvodnji modela 12C i novog modela 650S, koji su u velikoj meri slični jedan drugom.

McLaren je 4. aprila obajvio saopštenje u kojem se navodi da prestaje sa proizvodnjom modela 12C zbog fokusa na novi 650S kupe i spajder, koje možemo smatrati redizajniranim verzijama "dvanaestice" sa drugim imenom.
McLaren 650S
Svi vlasnici "starog modela" dobili su ovo obaveštenje pismom u kojem se još navodi da će njihova vozila biti besplatno unapređenja kako bi bila što sličnija najnovijim modelima.

Ova unapređenja podrazumevaju Active Aero softver koji upravlja zadnjim spojlerom i pretvara ga u vazdušnu kočnicu kao i sistemom DRS koji smanjuje otpor koji 12C pruža kretanju kroz vazduh pri visokim brzinama.

Unapređenje obuhvata i multimedijalni sistem IRIS (radi na Android platformi) dok će digitalni radio i kamera za hod unazad vlasnicima biti ponuđeni uz doplatu.

U McLarenu kažu da je jedini razlog za ovakvu odluku velika količina porudžbina za nove modele zbog kojih već sada znaju da će biti potpuno zauzeti u sledećih 6 meseci.

Ovo je veoma sveža informacija tako da još uvek ne znamo kako će uticati na vrednost polovnih McLarena 12C i da li je besplatno osavremenjivanje modela (drugo po redu) dovoljno da ne naljuti vlasnike koji su izdvojili pozamašnu svotu za ovaj superautomobil.

Iz ove perspektive i kada je reč o vrednosti automobila, postavlja se pitanje da li su kupci koji su se opredelili za Ferrari 458 Italia bolje prošli na duge staze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: