Dacia uvodi trocilindrični motor

Kao što je najavljeno na svetskoj premijeri nove generacije modela Logan i Sandero, u ova dva Dačijina automobila ugrađivaće se novi Renaultov trocilindrični TCe 90 motor.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

13:04

Default images

Rumunski proizvođač potvrdio je da će ponuda pogonskih agregata u novom Loganu i Sanderu obuhvatiti i 0,9 litarski trocilindrični turbo-punjeni benzinski motor koji Renault već predstavio na modelu Clio IV.

Reč je o savremenom motoru koji razvija 90 ks, uz obrtni moment od 135 Nm. Fabrički deklarisana prosečna potrošnja ovog agregata kod nove generacije Dacia modela iznosi 5,2 l/100 km, dok je CO2 emisija 120 g/km.
Druga generacija modela Logan i Sandero predstavljena je na Sajmu automobila u Parizu u septembru 2012. U odnosu na prethodne verzije, osnovni oblik i proporacije oba automobila ostali su manje-više nepromenjeni, a dizajn spoljašnjosti je značajno unapređen. To je najuočljivije na prednjem delu, na maski hladnjaka, braniku i novom obliku svetlosnih grupa.

Unapređena je i unutrašnjost, pa će Logan i Sandero imati u ponudi Dačijin Plug&Radio miltimedijalni sistem, koji uključuje veliki ekran, CD/MP3 uređaj sa USB i Bluetooth konekcijama, kao i kontrole na upravljaču. Kao opcija tu je i MEDIA NAV navigacijski uređaj, koji je već prikazan na modelima Lodgy i Dokker, i koji dolazi sa 7 inčnim ekranom osetljivim na dodir.

Osim TCe 90 jedinice, Logan i Sandero biće dostupni i sa 1.2 litarskim benzinskim agregatom sa 75 ks i 1.5 litarskim dCi motorom, u dve varijante, sa 75 ks i 90 ks.

Pročitajte više o novoj generaciji modela Dacia Logan/Sandero/Stepway.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: