Mercedes GL63 AMG u Los Anđelesu

Američku sajamsku premijeru u Los Anđelesu imao je i model GL63 AMG. Reč je o prvom Mercedesu GL serije koji je dobio AMG tretman.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

11:43

Default images

Polemike o tome kome je još potreban AMG model najvećeg Mercedesovog terenca bespredmetne su dok god na tržištu postoji potražnja za jednim takvim vozilom.

Mercedes je kao ozbiljna kompanija svakako dobro ispitao tržište pre nego što se upustio u razvoj ovog modela, tako da smo dobili GL klasu sa 5.5 litarskim V8 bi-turbo motorom sa 557 ks i 760 Nm obrtnog momenta.

Snaga pogonskog agregata prenosi se na sva četiri točka preko sedmostepenog AMG Speedshift automatskog menjača omogućivši ovom vozilu da od 0 do 100 km/h stigne za svega 4,9 sekundi. Maksimalna brzina koju Mercedes GL63 AMG može da razvije je 280 km/h.

U poređenju sa standardnom GL klasom, AMG verzija ima i veće otvore za vazduh na donjem delu prednjeg branika, dok se pozadi nalaze četiri karakteristične pravougaone cevi izduvnog sistema, a opremljena je i specijalnim 21 inčnim alu felnama.

Za razliku od SAD, gde će se u prodaji naći početkom 2013, Mercedes GL63 AMG već je dostupan kupcima u Evropi. Cena ovog modela u Nemačkoj iznosi 130.305 evra.

Pročitajte o novom Mercedesu GL klase.

Vozili smo Mercedes ML 350 CDI 4 Matic BlueTEC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: