Počela proizvodnja Focusa u Rusiji

U Fordovoj fabrici u Vsevoložsku, nedaleko od Sankt Peterburga, u Rusiji, 18. jula počela je proizvodnja nove generacije Ford Focusa.

Podeli

Novi Ford Focus će se u Rusiji montirati u sve tri karoserijske verzije: četvorovratni sedan, petovratni hečbek i karavan. Najpre je sa montažne linije sišla popularna petovratna verzija, dok će četvorovratni Focus i karavan varijanta u proizvodnji biti od septembra ove, odnosno od januara 2012. goidne.

Više od 5.000 kupaca u Rusiji je već naručilo novog Focusa. Ruski kupci će moći da biraju između četiri nivoa opreme, 10 boja unutrašnjosti i četiri motora (tri benzinska i jedan dizel).

"Kao i kupci novog Ford Focusa širom sveta, ruski vlasnici će uživati u paketu pametnih tehnologija vrhunskih u ovoj klasi vozila, u sigurnosnim inovacijama, kvalitetu izrade, maloj potrošnji goriva i dinamičnoj vožnji svetske klase", ističu iz ove kompanije.

I dodaju: "Focus je postao je jedno od popularnih vozila u Rusiji još od početka njegove prodaje u toj državi, 1999. godine. Do danas je u Rusiji prodato više od 500.000 Ford Focusa".

Više od 400.000 tih automobila napravljeno je u Rusiji, u Fordovoj fabrici u Vsevoložsku. To je, inače, prvi proizvodni pogon u Rusiji u vlasništvu jedne svetski poznate automobilske kompanije. Prvi automobil koji je sišao sa montažne trake bio je Ford Focus - u avgustu 2002. godine.

Od tada, tokom sedam godina (uključujući i 2010. godinu), Ford Focus je bio najprodavaniji inostrani automobil u Rusiji koji se proizvodi na tom tržištu.

Prva vožnja: Ford Focus

strana 1 od 35 idi na stranu