Automobili

Ponedeljak, 15.01.2018.

12:41

U Saudijskoj Arabiji održan prvi auto-salon za žene

Nakon što su vlasti u Saudijskoj Arabiji najavile da će dozvoliti ženama da voze automobile, u toj zemlji je održan i prvi auto-salon specijalno za buduće žene-vozače.

Izvor: B92

U Saudijskoj Arabiji održan prvi auto-salon za žene
Screenshot YouTube

Salon automobila namenjen pre svega ženama održan je u jednom tržnom centru u saudijskom gradu Džedi, a kako izveštava Rojters, privukao je veliki broj pripadnica lepšeg pola.

Na salonu je bilo izloženo više raznih modela vozila iz programa proizvođača Chevrolet, Nissan, Kia i Toyota. Odluka o ukidanju zabrane ženama da voze automobile došla je 2017, nakon višegodišnje borbe i pritisaka, kako spolja, tako i unutar zemlje, a podrška je stizala i iz saudijske kraljevske porodice.

Odluka vlasti zvanično stupa na snagu u junu 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: