Šta je sve potrebno da bi nov električni automobil koštao 20.000 evra

Predstavljanje električnog automobila od 20.000 evra nosi sa sobom nekoliko izazova, a Volkswagen tvrdi da se tačno zna koliko vremena treba utrošiti na njegovu proizvodnju.

Izvor:

Utorak, 28.03.2023.

08:54

Šta je sve potrebno da bi nov električni automobil koštao 20.000 evra
Elektrièni ID.2All koncept (Foto: VW promo)

Vreme je ključ, zajedno sa nekoliko drugih elemenata u proizvodnji. Jedno od najrelevantnijih pitanja je izbor baterije određene veličine kako bi automobil imao zadovoljavajuću autonomiju u vožnji, ali baterija ne sme biti prevelika (preskupa).

Ovom vozilu će se morati pristupiti kao masovnom globalnom modelu ili će se Volkswagen udružiti sa partnerom, koji će proizvesti sopstvenu verziju automobila, kako bi podelio troškove sa njim, tako da je mehanička osnovna MEB Entry izgleda praktično isključena iz priče.

Međutim, još jednom, ključ je vreme koje je potrebno za proizvodnju tog modela. Ovo je za Automotive News objasnio Kristijan Volmer, direktor proizvodnje Volkswagena, koji je istakao da tačna lokacija na kojoj će se model proizvoditi nije toliko važna koliko vreme potrebno za njegovu proizvodnju.

"Nije bitno gde je automobil proizveden, da li je u pitanju Nemačka, istočna ili južna Evropa. Važno je da na njegovu izradu kreiranje potrošite najviše 15 sati."

Dakle, važna je jednostavnost modela i automatizacija proizvodne linije, odnosno ukupno gledano – vreme!

Ipak, nije naodmet napomenuti da VW razmišlja o Indiji kao destinaciji gde bi mogao da proizvodi svoj jeftini električni automobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: