Dejvid Bekam suvlasnik kompanije koja oldtajmere pretvara u električne

Superstar Dekvid Bekam najavljen je kao investitor u automobilskoj kompaniji koja obnavlja stare klasike i pretvara ih u električnu energiju.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bivši fudbaler Engleske, Manchester Uniteda i Real Madrida Bekam, koji je nedavno osnovao svoj vlastiti profesionalni MLS fudbalski tim, Inter Miami, u SAD su preuzele 10% udela u britanskom preduzeću Lunaz.

Britanska kompanija je već izgradila prvi na svetu potpuno električni sportski automobil Range Rover, Bentlei, Rolls-Roice i Jaguar putem svoje marke Lunaz Design.

Otkako je Lunaz započeo proizvodnju svojih prvih automobila 2019. godine, privukao je potpuno novu generaciju na neke od najcjenjenijih marki u istoriji. Sjedište kompanije je u Silverstoneu, britanskom naprednom središtu automobilske tehnologije.

To je najbrže rastuća i sada najveća kompanija po proizvodnom prostoru i zaposlenima u okviru klastera Silverstone Technologi.

Bekam, 46, rekao je: „Lunaz predstavlja najbolje britanske domišljatosti i u tehnologiji i u dizajnu. „Kompanija me je privukla njihovim radom na obnavljanju nekih od najlepših klasičnih automobila kroz ubrzanje i elektrifikaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu