Da li biste prijavili saobraćajni prekršaj, ako vam država da deo novca od naplaćene kazne?

Grad Njujork pokušava da stane na put nepropisnom parkiranju neobičnom taktikom - deleći deo naplaćene kazne sa "uzbunjivačem".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

12:00

Da li biste prijavili saobraćajni prekršaj, ako vam država da deo novca od naplaćene kazne?
Foto: B92/NÆ

Predlog zakona se odnosi na prekršioce koji parkiraju svoja vozila tako da blokiraju autobuske saobraćajne trake, biciklističke staze, pešačke prelaze i trotoare, zbog čega su pešaci i biciklisti dovedeni u opasnost, prenosi NY1.

Zanimljivo je da novim zakonom nisu izuzeta vozila gradskih službi, uključujući policijske automobile, koje će građani takođe moći da prijave za nedozvoljeno parkiranje i tako dopune svoj budžet.

Ukoliko se usvoji, novi zakon takođe predviđa povećanje iznosa kazni za nepropisno parkiranje sa 115 na 175 dolara, tako da grad neće ostati uskraćen za pun iznos svog dela kazne.

Osoba koja prijavi prekršaj dobila bi 25% od 175 dolara ili oko 44 dolara, a ostalo bi išlo u gradsku kasu.

Predloženi zakon je napisan po ugledu sa sličan zakon koji omogućava ljudima da prijavljuju automobile koji su parkirani sa uključenim motorom, takođe za procenat od napisane kazne, što je već rezultiralo značajnim isplatama.

Ipak, novi zakon tek treba da odobre gradske vlasi, pa bi moglo da prođe izvesno vreme pre nego što grad počne da isplaćuje procenat od kazni "uzbunjivačima".

Da podržavate ovakav način prijave prekršaja i da li biste prijavljivali prekršioce ukoliko vam država obeća procenat od naplaćene kazne?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: