Odvezao Focus RS u servis, majstori na njemu učili da voze manuelca VIDEO

Vlasnici automobila u našim krajevima često strepe da će njihov automobil biti zloupotrebljen kada ga odvezu u servis. Prethodnih godina smo imali takve primere, ali takve stvari se dešavaju i u mnogo uređenijim društvima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.05.2019.

17:35

Odvezao Focus RS u servis, majstori na njemu učili da voze manuelca VIDEO
Foto: Ford promo

Upravo to se dogodilo Amerikancu Kerolu Zvolinskom kada je odvezao svoj Ford Focus RS u zvanični servis zbog obaveznog opoziva modela napravljenih između avgusta 2015. i jula 2017. zbog problema sa glavom motora.

Poučen negativnim iskustvima drugih vozača on je u svoj Focus instalirao kameru dok je u servisu, a na kraju se pokazalo da nije uzalud bio sumnjičav.

Iako je dobio potvrdu da se njegov autmobil nije vozio dok je bio u servisu, posumnjao je u to jer se kilometraža nije podudarala. Pogledao je snimak i video je da su radnici iz servira iskoristili njegovo vozilo da nauče da voze automobil sa manuelnim menjačem, koji nisu previše česti u SAD, posebno ne ovi novije generacije. Iskusniji vozač je savetovao neiskusnog kako da koristi kvačilo i menja brzine "palicom", kako zovu Amerikanci manuelni menjač, a snimak pokazuje da mu to nije išlo najbolje jer mu se vozilo povremeno gasilo, a jednom je čak pokušao da krene pri 4.000 obrtaja!

Zvolinski se požalio servisu zbog zloupotrebe svog ljubimca vrednog 50.000 dolara koji je prešao manje od 5.000 kilometara, a pošto oni ništa nisu preduzeli u vezi s tim, priču je objavio na popularnom auto-portalu Jalopnik.

Tek tada je dobio kompenzaciju u vidu jednog besplatnog servisa, a nema informacija kako su prošli polaznici "ubrzanog kursa vožnje manuelnog menjača".

Ford Focus RS je jedan od najpopularnijih kompaktnih automobila visokih performansi. Pod haubom ima 2,3-litarski EcoBoost turbo-benzinac sa 350 KS, ubrzava iz mesta do 100 km/h za 4,7 sekundi, a maksimalna brzina je 266 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: