Prvi promotivni primerak nove Lade na meti lopova

Policija veruje da je za nestanak prve Lade X Ray odgovorna organizovana kriminalna grupa.

Podeli

Ruski proizvođač AvtoVAZ u novembru 2015. predstavio je krosover X Ray, jedan od modela iz nove generacije automobila marke Lada koje je oblikovao nekadašnji dizajner Mercedesa i Volvoa, Steve Mattin. Polovinom decembra u fabrici Toljati proizveden je prvi primerak Lade X Ray, za potrebe promocije, a počele su da pristižu i prve narudžbine kupaca.

Međutim, kako prenose lokalni ruski mediji iz regiona Samara, redovne promotivne aktivnosti moraće da budu otkazane, s obzirom da je upravo ovaj automobil nestao iz fabrike AvtoVAZ-a. Policija je kao odgovorne za krađu označila organizovanu kriminalnu grupu a privedena su dvojica osumnjičenih, od kojih je jedan pripadnik službe obezbeđenja fabrike.

Lada X Ray (ilustracija)
Lada X Ray (ilustracija)

Ovo nije prvi slučaj krađe u fabrici Toljati - u februaru 2016. rukovodstvo je saopštilo da će sprovesti istragu u vezi sa nestankom raznih automobilskih delova u vrednosti od najmanje 20 miliona rubalja (oko 275.000 evra).

S obzirom da je služila u promotivne svrhe, nestala Lada X Ray bila je krcata dodatnom opremom, pa se veruje da vredi znatno više od 9.000 evra koliko bi trebalo da košta osnovna verzija ovog automobila.

Razno

strana 1 od 12 idi na stranu