Najčuveniji FIAT 500L na svetu ide na aukciju

"Kragujevački" FIAT 500L, u kome se vozio papa Franja tokom posete Sjedinjenim Državama 2015, biće ponuđen na prodaju, saznaje Auto News.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.01.2016.

09:01

Najčuveniji FIAT 500L na svetu ide na aukciju
YouTube Screenshot

Kada je u septembru prvi put posetio SAD, "skromni papa" je uprkos svojoj reputaciji da ne voli da se vozi u luksuznim automobilima iznenadio mnoge.

Na aerodromskoj pisti u Vašingtonu dočekao ga je FIAT 500L. Papa je ušao u automobil, iz kojeg je pozdravio okupljene, a zatim se odvezao do Bele kuće i američkog Kongresa: Osim što papa insistira da se vozi u skromnim automobilam i to često naglašava, odabir FIAT-u 500L trebalo je da pošalje jasnu poruku svetu da se učine napori na sprečavanju klimatskih promena uzrokovanim emisijom gasova sa efekatom staklene bašte.

Jedan od načina da se to postigne je smanjenje količine ugljen-dioksida koji u atmosferu emituju automobilski motori.

Najpoznatiji FIAT 500L biće ponuđen na prodaj na jednoj aukciji u Filadelfiji, 29. januara, nakon čega će biti izložen i na filadelfijskom salonu automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: