Rešena misterija "pompejskog masturbatora" koji je zaludeo svet

Fotografija žrtve vulkana Vezuv, koji je 79. godine uništio gradove Pompeju, Herkulaneum i Stabiju, postala je viralna nakon što ju je objavio arheološki muzej koji se nalazi na tom području.

Život

Izvor: B92

Utorak, 04.07.2017.

15:05

Default images

Skoro 2.000 godina kasnije fotografija jedne od žrtvi erupcije vulkana Vezuv postala je viralna iz vrlo očiglednog razloga – njegove poze.

Internet je momentalno fotografiju nazvao "pompejski masturbator“, a čovek na slici je jedna od 11.000 žrtava najveće erupcije Vezuva. “Umro je radeći ono što voli“, “Ovo sam ja u prošlom životu“, samo su neki od komentara internet korisnika.

Ipak, ekspert za vulkane kaže da čovek nije umro dok je masturbirao već od ekstremnog toplotnog šoka izazvanog oblakom rastopljenog pepela i vrelih gasova.

“Ne radi se o čoveku koji masturbira i to uopšte nije mesto da se diskutuje o tako nečemu“, rekao je dr Pjer Paolo Petrone, vulkanolog za “Dejli Dot“ i dodao da su pompjeske žrtve preminule jako brzo.

“Na slici se nalazi odrasli čovek koji je preminuo od mešavine vrelog gasa i pepela, a položaj ruku pokazuje da mu je stalo srce“, objašnjava – “Mnoge žrtve su pronađene u čudnim pozama ruku i nogu zbog kontrakcije ekstremiteta koja nastaje usled toplotnog šoka“, zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: