Stiven Fraj: Zbog homofobije političara sam pokušao da se ubijem

Nakon televizijskog intervjua sa ministrom za etiku i integritet Ugande, poznati britanski glumac Stiven Fraj izjavio je da je pokušao da izvrši samoubistvo.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

11:05

Stiven Fraj: Zbog homofobije političara sam pokušao da se ubijem
Foto: YouTube Screenshot

U razgovoru za BBC Fraj je rekao kako ga je homofobija afričke politike dovela do toga da pokuša da se ubije.

Naime, nakon intervjua koji je 2012. godine imao sa ugandskim ministrom za etiku i integritet, Simonom Lokodom, Fraj je otišao u svoju hotelsku sobu gde je popio flašu vodke i veliku količinu pilula.

Poznati glumac, koji inače ima i bipolarni poremećaj rekao je da je bio pod velikim utiskom svega što je ministar Simon izjavio i da je osetio kao da je cela suština njegovog postojanja jednostavno nestala.

“Samo me je obuzeo osećaj da je došao kraj”, rekao je Fraj.

Fraj je u BBC-jevoj emisiji "The Not Do Secret Life of a Manic Depressive: 10 Years On" koja treba da se emituje 15. februara Između ostalog rekao i to da je ministar Lokodom homofob najgore vrste koji u Ugandi želi da homoseksualnost učini krivičnim delom za koje sledi smrtna presuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: