Život

Sreda, 29.07.2015.

08:08

Šta biste pitali Stivena Hokinga?

Pitanja za Stivena Hokinga možete poslati već sada na Redditu, a prikupljaju se do 4. avgusta. Očekuje se da će se većina pitanja fokusirati na razvoj veštačke inteligencije

Izvor: 24sata.hr

Default images
Foto: Beta/AP

Ako ste ikad želeli da porazgovarate sa Stivenom Hokingom, odnosno da mu postavite pitanje, sada ćete to moći. Slavni fizičar odradiće svoj debi na Redditovoj stranici u rubrici AMA (Ask Me Anything: Pitaj me bilo šta) gde korisnici postavljaju pitanja, a određena osoba im odgovara.

U AMA-u su učestvovale mnoge slavne zvezde (uključujući i Madonu), a sada je došao red na poznatog fizičara.

Reddit AMA inače funkcioniše u stvarnom vremenu, odnosno korisnici postavljaju pitanja i gotovo odmah dobiju odgovor. No, zbog Hokingove bolesti, njegov AMA biće odrađen malo drugačije.

Korisnici mogu postaviti pitanja tokom nedelju dana, a on će im u narednim nedeljama odgovoriti.

Pitanja možete poslati već danas, a prikupljaju se do 4. avgusta. Očekuje se da će se većina pitanja fokusirati na razvoj veštačke inteligencije kao i mogućnosti postojanja i kontakta s vanzemaljskim vrstama. To su sve teme o kojima Hoking već neko vreme posvećuje mnogo vremena i energije kako bi upozorio na moguće opasnosti s kojima se sučeljava čovečanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: