Novak za B92 - koliko spava, šta mu je rekao Federer...

Novak Đoković govori o ulozi oca u ekskluzivnom intervjuu za Bulevar B92, sportskom novinaru Milanu Boškoviću...

Život

Izvor: B92

Subota, 15.11.2014.

09:05

Default images

B92: U moje ime i u ime RTV B92 želim da ti čestitam na tome što se desilo, i evo za početak, juče smo pričali o nekim rutinama koje imaš kada je u pitanju posao kojim se baviš, imao si rutinu u životu koja se sada sasvim izvesno promenila, kako izgleda sada tvoja svakodnevica?

- Što se ove nedelje tiče u principu se sve svodi na treninge i na mečeve, žena i dete mi nisu ovde, oni su u Monaku trenutno, kući, još je previše rano bilo za njih da putuju tako da su ostali tamo, s druge strane ja sam usredsređen na ovaj turnir, pokušaću da doguram što dalje i da donesem još jednu titulu kući i naravno da se dosta stvari promenilo u životu, prioriteti, misli, tok misli u toku dana najviše ide ka familiji i naravno ka poslu.

B92: Da li smeš da nam otkriješ čija je ideja bila ime Stefan?

– Zajednička.

B92: Sećam se u Monte Karlu da si sa suprugom šetao često sam i tokom turnira, sada imaš dete, da li se bojiš toga da će te juriti paparaci, da možda nećeš imati onu intimu koju si imao ranije?

– U Monte Karlu specifično ne, iz prostog razloga što je to tamo zakonski zabranjeno, zabranjeno je to da mediji dolaze i prave slike i na taj način narušavaju vašu privatnost . Privatnost je danas luksuz, ne samo za nas već i za sve ljude koji su iole nešto postigli u životu, koji su na ovaj ili onaj način poznati i onda shvataju koliko u stvari svi mi težimo ka tome, ponekad stvarno poželim da mogu i da se prošetam ulicom, u svom gradu pre svega, u Srbiji, i da mogu da živim uopšte tamo, to sad nije izvodljivo iz određenih razloga, najveći je ta privatnost i mir koji trenutno nemamo.
Foto: B92
B92: Da li stižeš da spavaš kao što si spavao ranije?

– Ovde da. Ovo koristim kao odmor, ovde spavam izuzetno dugo i dobro, a kad se vratim kući svi koji su roditelji znaju već kako to ide.

B92: Ko ti je prvi čestitao?

– Ko mi je prvi čestitao? Pa naravno roditelji, moji njeni...

B92: Koliko si sms poruka dobio tog dana, hiljade ili...?

– Ne, ne, ne hiljade, desetine.

B92: Kako si doživeo taj momenat, dan uoči svega što se desilo i šta se dešavalo u tvojoj glavi, to verujem da mnogi ne znaju?

-Ne bih previše pričao o tome iz prostog razloga što onda imam osećaj kao da previše potenciram to što smo postali roditelji, nismo ni prvi ni poslednji hvala Bogu, sve što ću reći je da je to najlepši događaj koji nam se dogodio u životima i da smo presrećni zbog toga, da ja na terenu se osećam još bolje i još motivisanije zbog toga što sam se ostvario kao otac i potpuno sam ispunjen u životu.
Foto: B92
B92: Ðokovići imaju ponovo muško dete u familiji, mnogi tvoji prijatelji imaju ćerke, da li su te pitali za neku vrstu saveta?

Našalili smo se malo u ekipi, s obzirom da Marijan, moj kondicioni trener, i Miljan Amanović, moj fizioterapeut i kum, imaju po dve ćerke, Boris i ja jedini u timu imamo mušku decu, pa je bila mala šala, ali naravno nebitno da li je muško ili žensko dete, samo da je živo i zdravo.

B92: Pričao si sa Federerom, dvadesetak minuta, ne znam koliko je to tačno ali čini mi se da si ti to izjavio, i da ste baš pričali o tim stvarima, saveti neki koje si dobio od njega ili je to bila prosto neka neformalna konverzacija?

– Pa naravno bio je jedan prijateljski razgovor, gde je on meni čestitao pre svega, on je neko koga izuzetno uvažavam nevezano od toga što je on meni najveći rival uz Nadala, imamo vrlo korektan i odnos pun poštovanja i samim tim mi je dosta nekih interesantnih stvari rekao iz svog nekog iskustva, kako je to biti otac četvoro dece koliko ih ima, i kako je usklađivati sve to sa tenisom.

B92: Trik pitanje, koliko si puta promenio sliku svog sina na desktopu?

– Aa, dva puta! Dva puta do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: