Šta jedan Portugalac misli o Velikoj Britaniji?

U knjizi u kojoj opisuje svoja iskustva života u Velikoj Britaniji, portuglaski akademik sa Kraljevskog koledža u Londonu izneo je neke prilično oštre reči na račun britanske kulture, piše "Independent".

Život

Izvor: Independent

Utorak, 16.09.2014.

20:10

Default images

Fizičar Žoao Maguejo englesku kulturu opisuje kao „patološki nasilnu“ i kritikuje preterano konzumiranje alkohola i nečistoću.

„Kada posetite engleski dom, ili toalete u školi ili studentski smeštaj, sve je toliko odvratno da je čak i živina moje majke čistija“, piše Maguejo.

Njegova knjiga zove se „Nekuvana govedina“ i do sada je prodata u više od 20.000 primeraka u Portugalu.

Pored jako niskih higijenskih standarda, Maguejo tvrdi kako se Britanci redovno upuštaju u tuče.

„Nikada nisam naišao na toliku grupu životinja. Engleska kultura je patološki nasilna“, piše on.

Portugalac je takođe užasnut količinom alkohola koju Britanci konzumiraju – prepričavajući jednu svoju anegdotu u vezi sa studentkinjom koja je povraćala u sred večere i potom nastavila sa obrokom kao da se ništa nije desilo“

„Nije neobično da neko popije 6 litara piva. Čak bi se i konj napio od te količine, ali je ovo standardna praksa u Britaniji“, piše Maguejo.

Međutim, on se takođe ne plaši odmazde i tvrdi da veruje u britanski osećaj za humor.

Foto: Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: