Zašto je 17. januar najnesrećniji dan?

Naučnici danskog Univerziteta Nortistern i Fakulteta za tehnologiju analizirali su 300 miliona tvitova koje su korisnici interneta objavljivali u protekle tri godine i pronašli su ključne reči na osnovu kojih su načinili "svojevrsnu prognozu" da će 17. januar biti najdepresivniji dan u ovoj godini.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

17:01

Default images

Naučnici su naveli da je njihovo istraživanje pokazalo da je januar mesec kada postoji najveći rizik od otpuštanja radnika, dok radnici daju otkaze krajem maja i početkom avgusta, prenosi "Njujork Post" (New York Post).

Takođe, istraživanje je pokazalo da se parovi najčešće vere u februaru i to najpre zahvaljujući Danu zaljubljenih, 14. februara.

Do prekida emotivnih veza najčešće dolazi u letnjem periodu, jer momci i devojke tada češće varaju svoje partnere.

Takođe je zabeleženo je da se najviše žena porađa u julu, a najmanje prekida trudnoće je zabeleženo tokom Božića.

U skladu s tim prognozama, naučnici predviđaju da će u 2011. godini najnesrećniji, odnosno najtužniji i najdepresivniji dan biti 17. januar.

Psiholog Klif Arnal je došao do matematičke formule koja dokazuje da je 17. januar najdepresivniji dan u godini, jer se tog dana spajaju faktori svojstveni depresiji, među kojima su prekršena novogodišnja obećanja, nagomilani računi, strah od gubitka posla i sve to u kombinaciji sa hladnim vremenom i sivilom.

Međutim, naučnici kažu da nema razloga za veliku brigu, jer će samo šest meseci kasnije biti najsrećniji dan u godini - 17. jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: