Koliki su Srbi pesimisti?

Srbi su četvrta najpesimističnija nacija na svetu, dok prvo mesto na toj listi zauzimaju Francuzi, rezultati su istraživanja koje je sprovela agencija "Galup".

Život

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

14:38

Default images

Stanovnici Evrope su manji optimisti od Amerikanaca, a najviše nade i optimizma imaju ljudi iz Nigerije, Vijetnama i Avganistana, prenosi Bi-Bi-Si pisanje američkog lista "Tajms".

Posle Francuza, najveći pesimisti su Islanđani, Rumuni, Srbi i Britanci, među 53 nacije u kojima je sprovedeno istraživanje.

Francuzi su poslovično sumorni, dok za Britance to može da se kaže tek od finansijske krize iz 2008. godine.

Dok je pesimistično raspoloženje Evropljanja možda i očekivano, "Tajms" navodi da je zaista iznenađujući razuzdani optimizam Nigerijaca, kao i to da su čak i Avganistanci veći optimisti od Amerikanaca.

"Tajms" navodi ocenu filozofa Paskala Bruknera da je prosto nepristojno koliko najbogatiji vole da kukaju.

"Što bolje živimo, to se više žalimo", kazao je Brukner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: