Nasilje u školama počinje od svakog od nas

Skorašnji slučajevi nasilja u srednjim školama u Aranđelovcu zgrozili su Srbiju. Školsko nasilje je naša stvarnost i njegovi uzroci imaju uporišta i u kulturi i u institucijama i u javnoj sferi.

Život

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

10:15

Nasilje u školama počinje od svakog od nas

Svesni smo da je operacija uklanjanja nasilja iz društva kompleksna i da zahteva dugogodišnje posvećivanje. Ipak, jedini način da nasilje prestane ili se uopšte ne desi jeste – da ga prijavljujemo čim ga vidimo. Tu možemo da delamo svi.
Kreativnim rešenjem namenjenim Instagram Story platformi, pokušali smo da pažnju usmerimo ka odgovornosti koju svako od nas ima za tolerisanje nasilja, njegovo nesprečavanje i ćutanje o njemu.

Pogledajte Story na Instagram profilu Prve televizije

https://www.instagram.com/prvatelevizija/

Nije dovoljno da slučajeve nasilja snimimo, pogledamo, prepričavamo ili šerujemo. Svako od nas ima moralnu, a neki među nama i zakonsku dužnost da reagujemo na nasilje i prijavimo ga nadležnima.

Ta dužnost je još veća kada je u pitanju nasilje u školama, jer posledice nasilja u formativnim godinama – ostaju za ceo život.

Zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju. Prijava nasilja je najmanje što možemo da uradimo da bismo društvo u kojem živimo učinili bezbednijim za život svih nas.

Izvor: Ovation BBDO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

21 h

Podeli: