Svet 1

08.05.2024.

9:28

"Svet je prespavao ponovno rođenje nacizma u 5 sati ujutro 24. februara 2022."

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se video-porukom naciji, povodom obeležavanja Dana sećanja i primirja, pobede u Drugom svetskom ratu.

Izvor: B92.net

"Svet je prespavao ponovno rođenje nacizma u 5 sati ujutro 24. februara 2022."
Profimedia

Podeli:

"Svet je prespavao ponovno rođenje nacizma u 5 sati ujutro 24. februara 2022. I danas svako ko se seća Drugog svetskog rata i koji je preživeo do danas oseća deža vu. Bitka za Kijev, bombardovanje Harkova, Odese i Dnjepra, masovne grobnice, deportacije dece, logori i kolonije zarobljenika", naveo je Zelenski na svom profilu na društvenoj mreži X. 

"Rusija je vratila stranice iz udžbenika iz Drugog svetskog rata u centar pažnje globalnih medija, pokazujući da se nacizam ponovo pojavljuje sa svakim novim zločinom. Ovog puta jednostavno ima novu oznaku: 'Proizvedeno u Rusiji'", potom je poručio.

"I, kao 1945., samo ujedinjeni slobodni svet – ujedinjen u Anti-Putinsku koaliciju – može zaustaviti moskovske naciste akcijom, a ne rečima. Takav svet može sprečiti da se novo zlo proširi po celom evropskom kontinentu, a na kraju i po celom svetu. Takav svet je u stanju da pokaže svoju posvećenost rečima ‘Nikad više!’ tako da ponovo postanu aktuelni", zaključio je ukrajinski predsednik.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

20 h

Podeli: