Svet 8

08.05.2024.

9:02

"Morate da shvatite, više nećete postojati, Putin će vas zbrisati s lica zemlje"

Ako Francuska bude poslala trupe u Ukrajinu, Rusija će ih uništiti i pogoditi francuske ciljeve u Rumuniji, rekao je bivši obaveštajac Vojske SAD Skot Riter.

Izvor: Novosti, RT.rs

"Morate da shvatite, više nećete postojati, Putin će vas zbrisati s lica zemlje"
Profimedia

Podeli:

On je u intervjuu za jutjub kanal "Džadžing fridom" naveo da će Vladimir Putin "uništiti sve francuske trupe u Ukrajini, a zatim će verovatno udariti na francuske logističke centre u Rumuniji".

Riter je takođe ismejao reči nekih francuskih generala koji su bili uvereni da Rusija neće pogoditi njihove mete jer Francuska ima "dvesta komada nuklearnog oružja".

"Kako god, Rusija ih ima na hiljade, oni će vas zbrisati sa lica zemlje, a to je ono što Francuska mora da razume, više nećete postojati", upozorio je Riter.

Prema njegovim rečima, vlasti u Parizu treba da "zaćute" i SAD moraju da nateraju Emanuela Makrona da prestane sa eskalacijom.

Prethodno je francuski predsednik je u intervjuu za "Ekonomist" izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija "probije linije fronta" i ukoliko Kijev to zatraži od Pariza, preneo je portal BFMTV.

"Kada bi Rusi probili linije fronta i da postoji ukrajinski zahtev – što danas nije slučaj – bilo bi legitimno da se postavi to pitanje", rekao je Makron.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da izjave predstavnika zapadnih zemalja o njihovoj spremnosti da pošalju trupe u Ukrajinu zahtevaju odgovoran, brz i efikasan odgovor Moskve.

Prema njegovim rečima, nuklearne vežbe koje je najavila Rusija direktno su povezane sa najnovijim pretećim, provokativnim i eskalirajućim tenzijama na kontinentu izjavama pojedinih evropskih predstavnika, prenele su Novosti pisanje ruskog portala Raša tudej.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: