Život

Sreda, 29.10.2014.

08:45

BiH: Pobegli od medveda na krov kafane

Prilikom šetnje na potezu između Čavljaka i Bukovika u Bosni i Hercegovini u nedelju oko 17 sati, jedan mladi par iz Sarajeva doživeo je nešto čega će se dugo sećati.

Izvor: Avaz.ba

Default images

Nedim A. (29) i Alma Dž. (26), su bezbrižno šetali obeleženom planinarskom stazom kada su se našli oči u oči s medvedom.

Ugledavši ogromnu životinju, potrčali su do improvizovanog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u blizini. Po svemu sudeći, medved nije imao nameru da napadne Sarajlije, ali strah je učinio svoje. Popeli su se na krov kafića i rešili da se tu zadrže dok medved ne ode.

Međutim, problemi izletnika nastavili su se i kada se medved udaljio od staze, jer je krenuo upravo putem kojim je trebalo da se vrate do vozila kojim su došli na Bukovik.

Zarobljeni na krovu i u bezizlaznoj situaciji, Nedim i Alma pozvali su PU Stari Grad Sarajevo, čiji su policajci kontaktirali pripadnike Gorske službe spašavanja u Sarajevu. Temperatura je rapidno opadala, pa su spasioci morali što pre da dođu do Nedima i Alme, koji su, osim pretrpljenog straha, bili i prehlađeni. Srećom, pomoć je stigla za svega 15 minuta od poziva upućenog policiji, pa su izbegnuti veći problemi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: