Dobrila

U prostoru u kome su se već oprobale mediteranske kuhinje dveju konoba (Na dnu mora i Amfora), odnedavno se nalazi vrlo popularno mesto za večernje izlaske, klub Dobrila, koji preko dana funkcioniše i kao dobar restoran internacionalne kuhinje.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2010.

14:13

Default images

Adresa: Dobračina 30
Telefon: 011/ 26-25-869

Radno vreme restorana i kuhinje: od 10.00 do 2.00 (kuhinja radi do 23.00)
Gradski prevoz: Autobus - 24, 26, 79; Tramvaj - 2, 5, 10
Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina, American Express
Parking: na trotoaru i u okolnim ulicama; treća zona
Muzika: pop (od srede do subote uveče uživo)
Jelovnik: na srpskom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Vrsta kuhinje: internacionalna
Vegetarijanski meni: da
Glavna jela: od 540 do 1.200 dinara
Doručak: da
Rezervacija: da Enterijer nalik na vinski podrum nije drastično menjan, već je samo prilagođen klupskom ambijentu, a morsku ikonografiju zamenile su barske stolice i improvizovana muzička bina (uživo pop muzika od srede do subote).

Meni je koncipiran tako da zadovolji najrazličitije ukuse: rižota, specijaliteti od ćuretine i piletine u interesantnim prelivima, nezaobilazna klasična roštiljska varijanta, malo ribe i veliki izbor obrok-salata.

Za početak smo probali sjajan, gusti, okrepljujući potaž od tikvica, a onda se, preskočivši pomalo nemaštovitu selekciju predjela, bacili na punjeni svinjski file.

Dva ogromna sočna komada mesa, punjena kajmakom, kvalitetnom pršutom i kačkavaljem, uz dobar pomfrit i finu šopsku salatu, predstavljaju zaista pravu gurmansku poslasticu.

Među nekoliko zanimljivih jela s piletinom, pažnju su nam privukle intrigantne pileće kokice.

Reč je o ukusnim hrskavim komadima pilećeg mesa (u obliku velikih kokica) pohovanog sa corn flakesom, serviranim sa odlično izbalansiranim slatkastim prelivom od senfa i meda koji možete dozirati po sopstvenoj želji.

Deserti su na nas ostavili polovičan utisak.

Izvanredna domaća pita s jabukama prevazišla je sva očekivanja, ali je zato nahvaljeni, a pokazalo se ne baš najsvežiji cheesecake ozbiljno podbacio i umanjio jednu zvezdicu našoj ukupnoj oceni.

Bez obzira na to, Dobrilu toplo preporučujemo zbog korektnih cena i prijatne atmosfere, ali i dobrih vibracija koje se osećaju ne samo na plesnom podijumu već i u tanjiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: