Botako

Vračarska picerija Botako zasluženo stiže u Vodič kroz restorane, ne samo zbog odlične hrane već i male ali lepe i ušuškane bašte pune cveća, rastinja i opojnih mediteranskih mirisa.

Izvor: B92

Sreda, 17.11.2010.

14:32

Default images

Adresa: Nevesinjska 6
Telefon: 011/ 34-46-770
Veb sajt: www.pizzabotako.rs

Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 24.00, nedeljom od 10.00 do 24.00 (kuhinja radi od 10.00 do 23.30)
Gradski prevoz: Autobus - 24, 83
Kartice: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Dina, Juba Card
Bašta ili terasa: da, letnja bašta u dvorištu, 40 mesta
Parking: na trotoaru; najbliži javni parking kod Kalenić pijace; druga zona
Prilaz za osobe sa invaliditetom: prilaz: da; toalet: ne
Muzika: ambijentalna, pop-rock
Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Vrsta kuhinje: picerija
Vegetarijanski meni: da
Glavna jela: od 280 do 1.380 dinara
Rezervacija: poželjna
Dostava: da, u okolini Vračara po istim cenama
Obrok za dvoje: 1.060 dinara Unutrašnjost lokala vesela je i šarena, dominiraju stara cigla i drveni stolovi, dok je u bašti elegantan i iznenađujuće udoban nameštaj od kovanog gvožđa.

Jelovnik je sveden praktično na bruskete i pice, a možda je i to tajna ovog lokala — ne rasplinjavati se svim i svačim.

Bruskete su od crnog hleba, a mi najviše volimo osvežavajuću verziju s belim lukom, paradajzom i maslinama, mada su i one s pavlakom i parmezanom isto tako odlične.

Kad je reč o picama, tu ne znamo šta bismo pre nahvalili.

Prave se u dve veličine, od 32 i 42 cm. Porodična verzija služi se na elegantnom i visokom metalnom postolju kako bi na samom stolu ostalo manevarskog prostora za četiri osobe.

Testo svake pice posuto je susamom po ivici, idealne je debljine, dovoljno jako da izdrži bogat nadev, koji dodatno možete obogatiti raznim dodacima (posebno se naplaćuju).

Svi sastojci su kvalitetni i sveži. Naša preporuka je da krenete od margarite i sami kreirate svoju picu, a ako niste pri inspiraciji, probajte letnji ideal, picu bianco, samo s maslinovim uljem, belim lukom, ruzmarinom, bosiljkom, maslinama i svežim paradajzom.

Ukusna je i meditteranea s tunjevinom, vesuvio s praškom šunkom, a potpuno genijalna je botako NLO sa dimljenim maslinama u vinu i njeguškim pršutom.

OK, već se vidi da smo verni posetioci, ali samo da znate da su i piroške odlične, kao i kafa. Cene su veoma pristupačne, a konobari veoma uslužni i raspoloženi, čak i kad je napolju loše vreme, tako da je opšta atmosfera puna pozitivnih vibracija, što je samo povod da se ovde ponovo vratimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: