Kada naučnik i kreacionista debatuju o evoluciji...

Pravi vernici svih ubeđenja bili su priliku da prisustvuju nesvakidašnjoj debati u kojoj su učestvovali Ken Hem, osnivač Kreacionističkog muzeja, i naučnik Bil Naj.

Izvor: USAToday.com

Sreda, 05.02.2014.

18:45

Default images

Publika u Petersburgu u Kentakiju bila je raznovrsna ali se sve vrtelo oko dve stvari – kreacionizma i nauke.

„Nauka vlada“ pisalo je na majici jedne devojčice, dok je Misti Bruer iz Tulse izjavila da je ceo svoj život „putovala kroz ateizam“. Ona je vozila 12 sati zajedno sa sinom kako prisustvovali debati o tome kako su započeli univerzum i život i šta se računa kao ultimativni dokaz.

„Mislim da će vernici ostati vernici. Niko neće napustiti salu misleći da im je ova debata promenila viđenje stvari. Stvari se tako jednostavno ne dešavaju“, izjavila je Bruerova.

Tim i Dajana Jokum iz Ohaja tiho su slušali različite stavove koji su predstavljeni, ali nisu bili dovojlno ubeđeni kako bi promenili svoje viđenje stvari. „Biblija kaže da je Bog stvorio čoveka. Ne kaže da je on evoluirao. Zaista verujem da će svima onima koji veruju u evoluciju večeras biti otvorene oči“, izjavila je Dajana.

Međutim, Hem i Naj su se držali svojih unapred pripremljenih govora tako da je zapravo bilo jako malo debate između njih dvojice.

„Vi smatrate da postoji razlika između prirodnih zakona koje vidim danas i onih od pre 4.000 godina i to je izuzetno uznemirujuće i neobično“, poručio je Naj Hemu.

On je istakako da kenguri ne žive na Bliskom Istoku gde je Nojeva barka završila svoje putovanje.

Sa druge strane, Hem se fokusirao na „nauku posmatranja“ tvrdeći da Naj ne može da bude tako siguran u vezi sa događajima kojima nije prisustvovao.

„Borba oko kreacionizma se uglavnom svodi na autoritet. Bitno je to ko ga ima – Bog ili čovek“, izjavio je Hem.

Hem i njegove pristalice širom sveta insistiraju da se njihova interpretacija biblijske priče i dalje suprotstavlja evoluciji čoveka koju su naučnici pre mnogo generacija prihvatili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: