Ova žena je dvaput slomila vrat na najbizarniji mogući način

Monika Džefri iz Australije ležala je 2011. godine na krevetu i proveravala elektronsku poštu na mobilnom telefonu, kada je kinula i shvatila da ne može da pomeri vrat.

Izvor: Independent
Podeli
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Položaj njenih vratnih pršljenova se deformisao, a njena brada je nalegla na njeno rame.

Monika je tada u panici poslala suprugu poruku, moleći ga za pomoć, i uskoro završila u hitnoj pomoći.

Provela je dve nedelje u imobilizatoru i oporavila se u potpunosti.

Pre tri nedelje, Monika je opet povredila vrat.

“Bila sam na poslu i smejali smo se. Kolege su me začikavale kako bih opet mogla da povredim vrat, cimnula sam glavu unazad od smeha i shvatila da je opet slomljen”, rekla je.

S obzirom na to da će morati mesecima da ide na fizioterapiju nakon što joj lekari skinu imobilizator kako bi mišiči na njenom vratu ojačali, ova mlada dama je odlučila da pokrene kampanju na stranici GoFundMe kako bi pokrenula troškove lečenja.

U roku od 22 dana 91 osoba uplatila je ukupno 8.025 dolara, premašivši planiranu sumu od 8.000 dolara.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Nove metode u lečenju migrene

Uprkos tome što su migrene na sedmom mestu liste uzroka onesposobljenosti kod ljudi, njima se pridaje veoma malo pažnje kao velikom zdravstvenom problemu, napisao je dr Endru Čarls, neurolog iz Kalifornije, za "Medicinski žurnal Nju Inglanda" (The New England Journal of Medicine).

Vesti četvrtak 19.10. 13:24 Komentara: 0

Četiri vežbe za zdraviju kičmu

Okoštavanje kičme ili spondiloza jedan je od najčešćih zdravstvenih problema savremenog doba. Degenerativne promene između pršljenova u najvećoj meri su uslovljene genetikom, ali ubrzavaju ih i nedovoljna fizička aktivnost, loše držanje tela, profesije koje zahtevaju dugotrajno sedenje i prinudne položaje, odmaranje u nepravilnom položaju i prekomerna telesna težina.

Vesti sreda 18.10. 13:30 Komentara: 6
strana 1 od 1972 idi na stranu