Maratonsko gledanje serija upućuje na depresiju

Gledanje omiljenih televizijskih serija epizodu za epizodom u jednom nizu loše je za vaše zdravlje, upozoravaju naučnici.

Zdravlje

Izvor: Daily Mail

Petak, 30.01.2015.

10:21

Default images

Foto: Bruno Melnic Incáo / Flickr.com

Studija je pokazala da maratonsko gledanje televizije koje čoveku oduzme i po nekoliko sati tokom više dana ukazuje na depresiju i usamljenost.

Osobe koje uglavnom nisu dobrog raspoloženja češće gledaju epizode omiljenih programa epizodu za epizodom, na internetu ili na DVD uređaju.

Tako zapostavljaju posao, odnose s drugim ljudima, pa čak i članove porodice.

Što su se ispitanici u studiji lošije osećali, to su češće posezali za utehom u vidu maratonskog gledanja omiljenih serija.

Rezultati studije kojom su obuhvaćeni biće predstavljeni na Konferenciji Međunarodnog udruženja za komunikacije u Portoriku.

Vođa istraživanja Juen Hi Sung kaže da bi ova otkrića mogla da predstavljaju poziv na buđenje.

“Iako neki ljudi smatraju da je gledanje televizijskih serija i emisija u dužim periodima samo bezazlena zavisnost, istraživanja pokazuju da usled toga može doći do fizičkog zamora i problema poput gojaznosti”, rekao je Sung.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: