Desetogodišnjak hakovao Instagram i zaradio 10.000 $

Desetogodišni Jani (čije prezime nije objavljeno) iz Finske, hakovao je Instagram i pokazao da to i nije toliko teško i da svako ko se razume u kodove i servere može da obriše komentare koje ostavljaju korisnici.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

11:10

Desetogodišnjak hakovao Instagram i zaradio 10.000 $
Foto: Thinkstock

Ovaj desetogodišnji dečak je upravo postao najmlađa osoba koja je dobila novac od Facebooka jer je hakovao njihov proizvod.

“Mogao bih da izbrišem bilo koga sa ove društvene mreže, čak i Džastina Bibera”, izjavio je Jani za lokalne novine.

Prethodni rekord je postavio jedan trinaestogodišnjak, 2013. godine, što znači da je Jani upravo postao prva osoba koja je hakovala Facebookov proizvod koji tehnički ne bi ni smeo da koristi jer je Instagram zabranjen za mlađe od 13 godina.

Iz Facebooka su potvrdili da je Jani pronašao način da izmeni kod na Instagramovim serverima i izbriše postove korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: