Korisnici Windows 10 najviše upotrebljavaju Chrome

Kompanija Quantcast redovno prati korišćenje browsera na Windowsu 10, a analize pokazuju da i pored toga što najnoviji operativni sistem dolazi uz Mcrosoft Edge browser, Google Chrome je ipak najdominantniji. Ističe se da drugi pregledači nisu ni blizu rezultatima koje ostvaruje Chrome.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

21:05

Default images

Foto: Neokrisys / Flickr.com

Chrome već ima respektabilnih 63 odsto korisnika na Windows 7 i 8 sistemima, ali na Windowsu 10 ta brojka se penje na 70 odsto. Microsoft Edge je imao mali rast nakon lansiranja Windowsa 10, ali je broj korisnika pao na 12 odsto nakon izvesnog vremena.

Navodi se da, iako Edge može da parira drugim pregledačima po dizajnu i performansama, nedostaje mu komponenta koja je ključna u današnje vreme - add-ons.

Microsoft je istakao da će add-on podrška biti dostupna za edge u budućnosti, ali do tada Chrome koristi ovo u svoju prednost.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: