Stiže konkurencija Apple-u: Google predstavio “Android Pay”

Google je na konferenciji programera u San Francisku predstavio Android Pay, svoj sistem za plaćanje preko telefona namenjen uređajima koji funkcionišu pod njegovim operativnim sistemom Android, kako bi konkurisao Apple-u u oblasti mobilnih plaćanja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

14:30

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Android Pay okuplja vlasnike mobilnih uređaja, mreže za plaćanja, banke i trgovce da bi omogućio korisnicima smartfona plaćanja preko njihovih uređaja bez potrebe za kreditnim karticama.

"Sistem će funkcionisati kod više od 700.000 američkih trgovaca koji prihvataju plaćanja preko mobilnih uređaja", precizirao je predsednik inženjeringa u Google-u Dejv Burk.

"Na početku smo uzbudljivog putovanja, radimo u tesnoj saradnji sa mrežama za plaćanja, bankama i programerima", rekao je Burk.

Datum lansiranja Android paya za širu javnost nije objavljen, ali aplikacija će moći uskoro da se preuzme preko platforme Google play, saopštio je veb gigant, a objavio danas veb portal liberation.fr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: