Adobe: Deaktivirajte Flash Player!

Kompanija Adobe objavila je danas bezbednosni bilten u kom navodi da je otkrila kritični propust (kodni naziv:CVE-2015-0313) u svom softveru Flash Player koji omogućava da se unese proizvoljan kod na daljinu koji se koristi za napad na operativne sisteme.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 03.02.2015.

17:06

Default images

Adobe radi na zakrpi koja treba da bude gotova u narednih nekoliko dana. Dok korekcija ne bude objavljena, korisnici su pozvani da deaktiviraju Flash Player i koriste bezbednosnu alatku EMET koju je napravio Microsoft da bi ograničio opasnost od zloupotrebe propusta.

Među verzijama pogođenim tim propustom nalazi se i verzija 16.0.0.296 koja je objavljena pre sedam dana, ali i neke promene na verzijama 13.x i 16.x. Propust, koga su otkrili zaposleni u kompanijama Microsoft i Trend Micro, omogućava da se unese proizvoljan kod na daljinu, objavljeno je danas na veb sajtu numerama.com.

On se sada koristi za napad na operativne sisteme kao što je Windows 8.1 preko navigatora kao što su Internet Explorer i Firefox.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: