Nova vest
Fudbal 0

28.4.2024.

14:57

Provokacija "interista" za Juventus – 14+6

Navijači Intera pripremili su specijalnu koreografiju za meč protiv Torina na kojem su slavili titulu matematički obezbeđenu još u prošlom kolu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Na tribini gde su najvatreniej pristalice "neroazura" pojavila se "šetalica" sa brojem 14 na italijanskoj trobojci. Ispod, na ogradi, ispisano je "+6", znak jednakosti i u nastavku dve zvezdice.

Aluzija je jasna.

Interovi navijači su brojem 14 aludirali na 2006. godinu u kojoj je italijanski fudbal bio na stubu srama zbog "Calciopoli" istrage.

Te sezone Juventus je sezonu završio kao prvi, Milan je bio drugi, ali je Interu dodeljena titula jer je utvrđeno da su prvoplasirani i drugoplasirani nameštali utakmice.

Juve je izbačen u Seriju B, dok su "rosoneri" prošli sa blažom sankcijom - oduzeti su im bodovi za naredenu sezonu.

Baš je ta titula neobično draga navijačima Intera i često je ističu da "dosole na ranu" najvećem rivalu.

Sa druge strane, pristalice Milana ne priznaju Interu 20 titula, već jednu manje, upravo onu koja im je pripisana 2006. godine. Navijači "rosonera" su na prethodnom derbiju, kada je Inter obezbedio trofej, istakli broj 19 na svojoj tribini kao provokaciju za drugu stranu.

U međuvremenu se oglasio i nekadašnji prvi čovek Intera Masimo Morati sa izjavom da je "Inter trebalo da ima 25 titula da nije bilo pogrešnih sudijskih odluka tokom godina".



 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu