Kako izgleda Apple Pay u stvarnom svetu? (VIDEO)

Apple je juče objavio iOS 8.1, a on je došao sa mogućnošću za upotrebe Apple Pay funkcije na iPhone 6 ili 6 Plus telefonima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

11:30

Default images

Sajt Techcrunch je odlučio da isproba mogućnosti bezkontaktnog plaćanja kod prodavaca koji već primaju Apple-ovo mobilno plaćanje bazirano na NFC-u: Walgreens i McDonald’s.

Priprema iPhone 6 Plus telefona za Apple Pay je trajala jedan minut. Otvori se Passbook aplikacija, pritisne "Add", odredi kreditna/debitna kartica u meniju, a sve kao forma unošenja broja vaše kreditne kartice, datuma isteka i bezbednosnog koda.

Takođe je tu opcija da se skeniraju detalji vaše kartice pomoću kamere - što traje jednu sekundu. Nakon ovog podešavanja, vi ne morate više da otvarate Passbook kako bi koristili Apple Pay.

U Walgreensu je sve funkcionisalo izuzetno lako. Potrebno je samo da držite prst na Touch ID i pritisnete ga na određenom delu platnog terminala. To je trajalo sekund, a isti postupak zabeležen je i u McDonald’s kompaniji.

Foto: www.benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: