Zašto OnePlus One košta samo 299 dolara?

Smartfon OnePlus One košta svega 299 dolara bez ugovorne obaveze. I iako se cena možda čini izuzetno niskom, specifikacije su više nego respektabilne.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 16.05.2014.

19:50

Default images

Međutim, kako je moguće da telefon sa solidnim performansama košta toliko malo?

Odgovor je prilično jednostavan – broj posrednika je jako mali tako da se kompanija okrenula direktno potrošaču.

„Umesto da trošimo novac na reklamiranje, fokusiramo se na onlajn marketing i reakciju zajednice“, izjavio je izvršni direktor kompanije OnePlus, Piter Lau.

Zahvaljujući ovome, OnePlus One je dostupan samo ako se kupuje direktno od kompanije a ne nekog drugog prodavca tako da se cena ne uvećava na putu uređaja do korisnika.

OnePlus One baziran je na CyanogenModu i poseduje 5.5-inčni IPS displej. Tu su još i najnoviji Qualcomm Snapdragon 801 procesor i 3GB RAM-a.

Telefon poseduje i kameru od 13 megapiksela kao i 3.100mAh bateriju.

OnePlus tvrdi da je ovo najlakši smartfon sa 5.5-inčnim ekranom sa svojih 162 grama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: