Tehnopolis

Četvrtak, 14.11.2013.

17:50

Ruski YotaPhone stiže do kraja godine?

Ruska kompanija Yota Devices već neko vreme planira predstavljanje prilično jedinstvenog uređaja i čini se da ćemo do kraja godine imati prilike da vidimo YotaPhone.

Izvor: TalkAndroid

Default images

YotaPhone poseduje dva ekrana, prvi je tradicionalni LCD displej osetljiv na dodir koji je prisutan na svim smartfonima, ali se zato na zadnjoj strani ovog uređaja nalazi eink displej.

U pitanju je prilično neobilna dizajnerska odluka, i još nisu tačno poznate sve mogućnosti zadnjeg ekrana, ali je očigledno da je glavna uloga njegovo korišćenje prilikom čitanja knjiga zbog male potrošnje energije.

Ostale specifikacije su prilično standardne i uključuju dual core 1.7GHz procesor, 2GB RAM-a i prednji ekran rezolucije 720 piksela.

Baterija je prilično slaba – 1.800mAh, ali ukoilko koristite zadnji ekran, verovatno će potrajati nešto duže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: